Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obići će sutra, 10. oktobra, radove na izgradnji novog mosta Mrčajevci – Mršinci, umesto starog koji se urušio u usled poplava izazvanih obilnim padavinama pre nekoliko meseci.

Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture obećalo je da će novi most biti izgrađen do kraja ove godine, a radovi su u punom jeku kako bi se obezbedilo da most bude završen do novembra.

Ovaj most ima ogroman značaj za lokalno stanovništvo jer povezuje veliki broj sela sa obe strane reke Morave. Više od 30 sela i mnogi domaćini svakodnevno prelaze preko mosta zbog posla, škole i drugih svakodnevnih obaveza. Reč je o vitalnoj vezi za meštane ovog regiona.

Ovaj most je gravitacioni centar ovog dela, povezuje Čačak sa drugim delovima Morave i čini putovanje kraćim za više od 70 kilometara.Nakon što je otvaranje mosta planirano za 15. novembar, meštani s nestrpljenjem očekuju završetak projekta.

Osim obnove mosta, Ministarstvo saobraćaja i infrastrukture uložilo je 500 miliona dinara u projekat, uključujući izgradnju pešačke staze i osvetljenja. To će značiti veliku razliku za stanovnike olakšavajući prenos tereta i poboljšavajući njihove uslove za život.

Ovaj projekat takođe će unaprediti ekonomski rast i povećati povezanost ovog regiona sa drugim delovima zemlje. Novi most će omogućiti bolju trgovinu i olakšati svakodnevni život stanovnika.

Reporter/Kurir.rs