Čačak – U Osnovnoj školi „Dragiša Mišović“ došlo je do incidenta kada je, prema saopštenju dobijenom iz ove obrazovne ustanove, roditelj jednog od učenika ušao u sukob sa nastavnikom nezadovoljan ocenema svog deteta.

– Na zakazan razgovor kod direktorke su došli roditelji učenice, koja je zbog tri nedovoljne ocene upućena da ponovi 6. razred. Pre razgovora sa direktorkom desio se neprijatan susret nastavnika sa ocem. Tokom razgovora u kancelariji direktorke, kome su prisustvovali pomoćnica direktorke i sekretarka, roditelji su bili vrlo nezadovoljni odlukom Odeljenskog veća i molili su da se ono ponovi kako bi se učenici izvela još jedna dovoljna ocena da ne bi ponavljala razred, navodi se u saopštenju škole.

Dalje dodaju da je razgovor bio veoma težak, jer je otac zahtevao apsolutni pažnju dok on priča i po njegovom mišljenju „argumentuje” svoj zahtev za ponavljanjem odeljenjskog veća.

– Otac je nastavio sa svojim monologom i na sva razložna objašnjenja i argumente da je protivzakonito i nesvrsishodno ponavljanje Odeljenskog veća, reagovao emocionalnom patetikom u vezi sa odnosom roditelj – dete. Nezadovoljan takvim obrazloženjem i činjenicom da mu nije dozvoljeno da samo on priča demonstrativno je napustio sastanak. Zbog elemenata pretnji koje su uočene i ostale pristune kolege pozvana je policija koja je došla nakon što je roditelj napustio prostorije škole, potvrdjeno je za RINU.

Nakon ovog incidenta koji je prijavljen policiji škola je održala sastanak Tima za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja, Nastavničko veće. Održani su i sastanci Školskog sindikata i Školskog odbora na kome su donete odluke i mere po kojima će se ubuduće postupati. Sa svim merama upoznati su organi upravljanja škole, Sindikat i Školska uprava.

RINA/REPORTER