Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je tokom obilaska novoizgrađenog Nacionalnog trening centra – Multifunkcionalne dvorana u okviru Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije na Košutnjaku da očekuje od naših sportista da donesu sa Olimpijskih igara u Parizu najmanje 10 medalja i poručio da će za svako osvojeno zlato uslediti nagrada od 200.000 evra.
„Da kažem samo nešto sportistima, uzdamo se mi u vas, naše borce i rvače, možda i ženski boks i tekvondo, kao i u strelce. Muka je na vašim leđima i plećima, ali pritisak je uvek na najboljima, ako niste najbolji, nema pritiska. Poslednji put smo govorili šta sve treba, kada nismo imali skoro ništa, a pogledajte sad, pa bio je malo pritisak i na mene”, rekao je Vučić, javlja Tanjug.
On je poručio sportistima da moraju da donesu bar 10 medalja iz Pariza i rekao da će ako naši strelci uspeju da donesu tri medalje, organizovati posebnu večeru za njih kako bi to zajedno proslavili.
„Olimpijske igre su postale takimičenje nacija, a ne samo pojedinaca – to je uspeh za celu zemlju. Mi sada podižemo nagradu za zlatnu medalju na 200.000 evra, što nije beznačajno. Donesete medalju i sutra dobijete pare”, poručio je Vučić.
Tokom obilaska sa predsednikom Aleksandrom Vučićem sreo se i Slavoljub Piper predsednik Karate federacije Srbije koji je čačansko sportsko čovečanstvo zauvek zadužio osvojivši evropsko i svetsko priznanje u karate sportu. Danas je na čelu Karate saveza Srbije gde daje pun doprinos afirmaciji i razvoju ovog sporta. Njegove zasluge su nemerljive u toj oblasti i teško će ko nadmašiti njegovo angažovanje u ovom sportu.