Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u emisiji “Takovska 10” da od ponedeljka kreće u konsultacije sa svima koji žele da razgovaraju i posle toga će biti spreman, kako je rekao, da odredi mandatara nove Vlade Srbije. Da li će biti izbora u Beogradu, znaćemo 1. marta, napomenuo je. Čekamo poziv da neko ode u Brisel, ali ne znamo šta da razgovaramo, jer Kurti neće da priča o ZSO, istakao je predsednik. Najavio je da će brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena do septembra i da ćemo u decembru ići iz Beograda u Suboticu brzom prugom za sat i deset minuta. Govoreći o ekonomskoj situaciji istakao je da Srbija ima dovoljno novca i da se na računu države nalazi više od četiri milijarde evra.

Naš cilj je da 2027. imamo prosečnu platu 1400 evra
Predsednik kaže da ćemo brzo stići do prosečne plate od 1.000 evra, a u decembru je prosečna plata bila između 830 i 840 evra.

“U prvih 40 dana ove godine imamo rekordan nivo stranih direktnih investicija. Bio bih zadovoljan i sa 4,5 milijarde stranih direktnih investicija, ali bih bio zadovoljan i sa pet milijardi”, kaže predsednik Vučić i naglašava da moramo da se ponašamo odgovornije, jer to su dobre vesti.

“Nemam tu strah. Verujem da ćemo moći da vidimo značajniji povratak naših ljudi iz inostranstva. Zato je važno, naša želja je da u 2027. imamo 1.400 evra prosečnu platu i uveren sam da to možemo”, rekao je on.

Pokret za državu i narod – da se borimo za zemlju svakog dana
Vučić je rekao da je idejni tvorac Pokreta za državu i narod. Ukazao je da će za četiri godine biti velike nestašice gasa, a da će biti i problema sa naftom.

Postavio je pitanje šta će Srbija po tom pitanju da radi i rekao da “ide veštačka inteligencija”.

Pokret mora da bude nešto što mora da razume da je zaštita državnih i nacionalnih interesa od vitalnog značaja za našu zemlju. To je pokret u koji treba da uđu svi koji žele, rekao je Vučić.

Podvukao je da ga interesuje samo Srbija.

“Da sačuvamo zemlju, da ne pokleknemo po pitanju Kosova i Metohije, pre svega po pitanju ulaska u UN”, rekao je Vučić.

Kaže da je Pokret za državu i narod važan i da mora dobro da razume šta su praktični interesi naše zemlje.

“Dajte da se borimo za zemlju svakog dana, da dobijemo najviše što možemo i da izgubimo najmanje što moramo”, rekao je Vučić.

RTS