Čačak – Fenomenalna vest da će malena Nađa, dete leptir, dobiti neophodnu terapiju o trošku države

danas je odjeknula Srbijom. Ipak, najsrećnija od svih je čačanska heriona Tatjana Obradović koja je nakon što su Nađu napustili roditelji i ostavili u bolnici, preuzela brigu o bolesnoj devojčici.

„Stvarno sam presrećna jer je Nađi pružena šansa da dobije kvalitetniji život, u smislu da ima manje rana, manje bolova. Ja sam u životu uvek optimista i stalno verujem da će nešto biti dobro i nešto lepo, prosto. Tako je i bilo, kaže za RINU Tatjana.

Ona takođe dodaje da za Nađu nema više potrebe da se skuplja novac preko humanitarne fondacije, jer je to rađeno upravo za ovu terapiju koju će devojčica leptir dobiti o trošku države.

„Želim svima da se iskreno zahvalim, i u moje i u Nađino ime. Svima koji su poslali poruku, uplatili novac. Naravno i ogromna zahvalnost našoj državi, bez koje ovaj naš san ne bi bio ostvaren”, kaže heroina iz Čačka.

Tatjana je brigu o Nađi preuzela onda kad je saznala da su je roditelji zbog bolesti ostavili u bolnici. Za nju nije bilo prepreka i učinila je sve, prošla neophodne obuke kako bi brinula o bolesnoj devojčici. Tatjana i njena porodica čine sve da Nađi pruže normalno detinjstvo i za njen osmeh i dan bez bola.

„Naš dan počinje vrlo rano, s obzirom na to da Nađa ide u vrtić. Budimo se ranije, da bi Nađu pregledala, u smislu da vidim da li se pojavila neka nova rana preko noći, koja mora da se probuši, iscedi i očisti. Da se promene flasteri koji su se pomerili tokom noći i to poprilično traje. Onda kreće u vrtić i druženje sa drugarima, a kada se vrati nastupaju slobodne aktivnosti, e onda kreće kupanje i previjanje koje traje i po par sati, što je za nju jako bolno, plače i ne voli. Tako da ona provede veći deo dana u plakanju”, priča Tatjana.

Kupanje koje za devojčicu sada i te kako traumatično, uz novu terapiju biće prilično olakšano, nada se Tatjana.

Terapija koju će Nađa dobiti jeste genska krema koja je prošle godine registrovana u Sjedinjenim Američkim Državama kao jedini lek za „decu leptire” i košta 630. 000 do9lara na godišnjem nivou.

Reporter/GZS