Čajetina – Zadovoljni onim što je ostvareno, a okrenuti ka budućim projektima, uz nedavnu novu izbornu potvrdu našeg rada, mnogi razvojni projekti od opšteg interesa za građane i posetioce naše opštine realizovani su nakon što je Skupština opštine Čajetina usvojila planove, uslove i sredstva za njihovu realizaciju. Po tim ostvarenjima opština Čajetina postala je prepoznatljiva u čitavoj Srbiji i na tom putu istrajaćemo i u narednom periodu, rekao je predsednik Skupštine opštine Čajetina Arsen Đurić, otvarajući svečanu sednicu povodom Dana opštine Čajetina, koji se slavi 30. juna u znak sećanja na dan kada je Čajetina dobila status varošice.
Na svečanoij sednici povodom Dana opštine Čajetina dodeljene su nagrade zaslužnim pojedincina i organizacijama. Zlatiborsku povelju dobili su hotel Bor sa Zlatibora i reditelj Emir Kusturica, dok su Plaketu Dimitrije Tucović dobili Crkvena opština Čajetina, Duško Milenković iz Beograda, Milesa Čugurović iz Sirogojna, OŠ „Milivoje Borović“ iz Mačkata, Marko Džambasović iz Čajetine, Dragoš Toković iz Jablanice i Udruženje veterana 53. graničnog bataljona. Pohvalnice su dobili svim svršeni učenici osnovnih i srednje škole na teritoriji opštine Čajetina, kao i svršeni učenici srednjih škola na teritoriji Republike, koji imaju prebivalište na teritoriji Opštine Čajetina, dobitnici diplome ’’Vuk Karadžić’’.
Priznanje „Zoran Tmušić – za ljudskost i humanost u teškim vremenima“ dobila je Bosa Rosić iz Zlatibora, kojoj je pripala i novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara.
Svim đacima osnovnih i srednjih škola sa prebivalištem na teritoriji opštine Čajetina koji su osvojili jedno od prva tri mesta na nekom od republičkih takmičenja, a kojih je u školskoj 2023/2024 godine bilo 22, pripala je novčana nagrada u iznosu od 30.000,00 dinara. Svim đacima koji su učestvovali na republičkim takmičenjima, a nisu osvojili prva tri mesta, a kojih ima 13, pripala je novčana nagrada u iznosu od 15.000 dinara. Učenicima koji su proglašeni za sportiste generacije, kojih je dvoje, pripala je novčana nagrada u iznosu od 30.000 dinara.