Prijepolje – Zbog brojnih investicija koje je omogućio da se realizuju u Prijepolju, predsednik Republike Srbije, Aleksandar Vučić, predložen je za priznanje „Počasni građanin” opštine Prijepolje. Ovo prestižno priznanje do sada su dobili nekadašnji gradonačelnik švajcarske opštine Kenic, Anri Huber, 2019. godine i ministarka zaštite životne sredine, Irena Vujović, 2021. godine.

Konačnu reč na predlog Opštinskog veća da epietet „Počasnog građanina” ponese i predsednik države daće odbornici Skupštine opštine Prijepolje na sednici zakazanoj za 3. jul.

Predlog za dodelu titule „Počasni građanin” predsedniku Vučiću dolazi kao priznanje za njegov značajan doprinos u razvoju infrastrukture i drugih sektora u opštini Prijepolje. Njegova podrška i angažman su omogućili realizaciju brojnih projekata koji su poboljšali kvalitet života građana Prijepolja.

Pored predsednika Vučića, za priznanja opštine Prijepolje predloženi su i dr Zulkefil Bato Sadović i Zarif Alp. Dr Zulkefil Bato Sadović je predložen za Nagradu opštine Prijepolje zbog izuzetnog doprinosa u pružanju zdravstvene zaštite na teritoriji opštine. Njegova posvećenost i stručnost su značajno unapredili zdravstvene usluge i brigu o pacijentima u Prijepolju.

Zarif Alp, počasni konzul Republike Srbije u Turskoj, predložen je za Nagradu opštine Prijepolje za izuzetan doprinos u razvoju lokalne samouprave. Njegov rad i saradnja sa lokalnim vlastima su doprineli uspostavljanju čvrstih veza između Prijepolja i turskih opština, što je rezultiralo brojnim investicijama i projektima od značaja za lokalnu zajednicu.

Dodela ovih priznanja odražava zahvalnost građana Prijepolja za napore i dostignuća pojedinaca koji su doprineli razvoju i boljitku opštine.

Priznanja će biti dodeljena 7. jula na svečanosti povodom Dana opštine Prijepolje.

 

PP Media / REPORTER