Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je danas da svaki član porodice palog borca prima

100.000 dinara mesečno i najavio je da će u Babušnici u subotu biti dodeljeno preko 130 boračkih spomenica borcima, ratnim vojnim invalidima i porodicama palih boraca.
“Našim borcima smo obezbedili ozbiljne pogodnosti i popuste. U Babušnici ćemo u subotu imati svečanu dodelu preko 130 boračkih spomenica građanima Babušnice koji su uredili svoj status borca, a tamo ćemo imati i kompaniju ’Simpo’ koja će dati i ozbiljne pogodnosti nosiocima boračke legitimacije”, rekao je Selaković i dodao da su uspeli podignu broj registrovanih boraca za preko 60 odsto.

Prema njegovim rečima, pre tačno godinu dana, broj boraca bio tek preko 25.000, a do ponedeljka će taj broj preći preko 45.000 registrovanih boraca.

“Srbija, porodicama palih boraca, ratnim vojnim invalidima danas pruža mogućnost da ostvare dostojna primanja kakva nikada ranije nisu postojala, a tome je doprinela inicijativa predsednika Srbije Aleksandra Vučića za donošenje Zakona o pravima boraca, vojnih invalida, civilnih invalida rata i članova njihovih porodica”, rekao je ministar za TV Happy.

Istakao je da na osnovu pomenutog zakona, danas svaki član porodice palog borca prima 100.000 dinara mesečno.

“Upoznao sam i jednog borca paraplečigara, koji koristi invalidska kolica, on mesečno prima 360.000 dinara i sve to zahvaljujući ekonomskim reformama koje je sprovodio predsednik”, naveo je Selaković i pozvao sve borce da se registruju.

Gzs