Dom kulture Ivanjica u okviru svog književno – izdavačkog programa raspisuje petnaesti po redu „Konkurs za najlepšu dečiju pesmu” za učenike ivanjičkih osnovnih škola.

Konkurs traje do kraja februara, a na njemu učestvuju učenici od prvog do osmog razreda. Tema pesama nije određena, već je slobodna. Svaki učenik može poslati najviše tri pesme. Pesme trebaju biti otkucane ili čitko napisane i potpisane: ime i prezime učenika, razred, naziv škole i ime predmetnog nastavnika.

Selektor Konkursa bira tri najlepše pesme od 1. do 4. razreda i tri najlepše pesme od 5. do 8. razreda i dodeljuje nagrade. Selektor takođe bira pesme za zbirku „Pupoljci” koja se izdaje u okviru Biblioteke „Mali zbornik” i koju će svaka škola koja bude učestvovala dobiti, kao i učenici koji su u zborniku zastupljeni.

Radovi se šalju na adresu: Dom kulture Ivanjica, V. Marinkovića bb, do kraja februara, sa naznakom – za „Konkurs dečije poezije”, ili na mejl: hadzi.snezana@hotmail.com i organizatorprograma@domkultureivanjica.rs

Reporter/GZS