“Najdomaćin” u Srbiji za ovu godinu je Miloš Cvetkov iz Dimtrovgrada. Glavna nagrada od 2 miliona dinara koju je obezbedila Banka Inteza, na ovogodišnjem takmičenju “Najdomaćin 2023” uručena je danas u Privrednoj Komori Srbije pred 50 finalista koji su se našli u užem izboru. Tom prilikom prisutnima se obratila Jelena Tanasković, ministarka poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, kao i predsednik PKS Marko Čadež. Pobednici su se birali u više kategorija, a ukupan nagradni fond je 7.000.000 miliona dinara.

Glavnu nagradu, od 2 miliona dinara koju je obezbedila “Banka Inteza”, na ovogodišnjem takmičenju “Najdomaćin 2023” odneo je Miloš Cvetkov iz Dimtrovgrada. Nagradu je uručila i pobednika proglasila ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.

“Zahvalio bih se svima a posebno ministarki što je omogućila sve ovo. Dolazim iz Dimitrovgrada, malog sela pored bugarske granice. Bavim se mlečnim govedarstvom. Imam oko 110 grla i oko 2 tona mleka koje dajem mlekari. Iznenađen sam ovom nagradom i veliko hvala. Konkurisao sam za mnoge subvencije i ove godine su sve na vreme isplaćene što se posebno zahvaljujem ministarki i sve to i nagrada mogu biti motivacija da konkurišem i sledeće godine” – rekao je pobednik.

Najbolji poljoprivrednik Srbije birao se iz 5 kategorija ( stočarstvo, ratarstvo, voćarstvo, povrtarstvo i organska proizvodnja), a ukupan nagradni fond iznosio je 7 miliona dinara.

Pobednici u kategoriji stočarstva su Erika Horvat Sam i Goran Bojović i njima je pripalo po 500.000 dinara.

Goran Bojović, foto:Reporter

“Zahvaljujem na ovako toplom prijemu i što se organizovali pomoć poljoprivredi. Ovo je drugi vid koji vi možete da učinite da približite vas nama. Onim dolaskom, kada smo vas sačekali u Dragačevu je bilo nešto impresivno. Doći u narod je najveća stvar. Sutrašnji moj rođendan biće najbolji na svetu jer je ovo treća nagrada koju ja donosim u moje selo Brezovicu ” – rekao je Bojović.

Goran Bojović, foto Reporter

Nagradu za ratarstvo od 500.000 dinara osvojili su Milan Tomić i Lazar Ćalić.

Nagradu za povrtarstvo u vrednosti od pola miliona dinara osvojili su Lazar Ćalić, Voja Tošović i Slavoljub Nikolić.

Pobednici u kategoriji voćarstva su Radenko Novaković i Živorad Ranković koji su osvojili po 500.000 dinara.

U kategoriji organske proizvodnje sa po 500.000 dinara nagrađeni su Dragiša Ignjatović i Pavle Đorđević.

Inače, u samo finale se plasiralo čak 50 domaćina a dodeljno je ukupno 11 nagrada, dok ukupni nagradni fond iznosi čak 7,000,000 dinara! Pobedniku celog izbora sledi nagrada od 2,000,000 dinara.

Reporter