Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Goran Vesić, generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović obišli su danas zajedno novu benzinsku stanicu kompanije NIS na autoputu “Miloš Veliki”. Novi maloproidajni objekat NIS-a na benzinskoj stanici “Sokolići 2” nalazi se u blizini Čačka u smeru od Preljine ka Beogradu, u ovaj objekat uloženo je više od 4,5 miliona evra i tu će biti zaposlena 24 radnika.

Direkror kompanije NIS istakao je da je organizacija maloprodajne mreže jedna je od ključnih tačaka strategije razvoja ove kompanije u koju je poslednjih godina uloženo više od 520 miliona evra.

“NIS danas upravlja mrežom sa više od 400 benzinskih stanica, a investicija u dalju modernizaciju postaje nas prioritet u tome imamo snažnu podršku našeg partnera Vlade Srbije i lokalne samouprave na čemu im zahvaljujemo. Otvaranjem ovog savremenog objekta u koji je uloženo više od 4,5 miliona evra nastavljamo da ostvarujemo svoju strategiju i stvaramo dodatni kvalitet za naše potrošače. Pored toga dajemo doprinos razvoju ovog važnog putnog pravca u Republici Srbiji čime jačamo i lokalnu ekonomiju. I u vremenu pred nama ostajemo posvećeni svom prioritetu da i u izazovnim okolnostima obrzbedimo stabilnost na domaćem tržištu i nastavimo sa daljim razvojem NIS-a”, rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev.

Otvaranje još jedne benzinske stanice na deonici autoputa od Čačka do Beograda od velikog ne značaja za sam grad Čačak i njegovo stanovništvo.

“Nova 24 radnika, nova 24 radna mesta u Naftnoj industriji Srbije što čini broj od preko 200 zaposlenih u ovoj kompaniji na teritoriji grada Čacka, naravno tu su transport, skladište, maloprodajni objekti. Ovo je osmi malopridajni objekat na teritoriji našeg grada, u proteklih desetak godina ostavrili smo niz značajnih poduhvata, velikih projekata za naše lokalno stanovništvo, našu lokalnu zajednicu, veoma bitna 44 projekta, ove godine 45, ove godine 80 miliona dinara NIS je uložio u prosvetu, zdravstvo, kulturu, sport i sve ove segmente društva koji su veoma bitni za razvoj društvene zajednice. Ove godine dodatnih devet miliona dinara, što iznosi ukupno 89 miliona dinara i najviše do sada, naravno da je naša želja da u budućnosti zajedno radimo i gradimo i stvaramo bolju i lepšu Srbiju”, rekao je gradonačelnik grada Čacka Milun Todorović.

Ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izrazio je zahvalnost kompaniji NIS zbog uspešne saradnje sa Vladom Republike Srbije i istakao da se i u budućnosti nada velikim zajedničkim projektima.

“NIS je domaća kompanije i svaka kompanija koja radi u Srbiji bez obzira na kapital je domaća kompanija i mi svaku kompaniju na isti način tretiramo. Ona kao i svaka druga kompanija ima našu potpuno podršku za svaku investiciju i bilo koju mogućnost koja nam omogućava da zaposlimo nove ljude”, rekao je ministar građevinarstva saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je Vlada Republici Srbije zahvalna kompaniji NIS na tome što je uvek kada je god to bilo potrebno stavila svoje resurse u službu naše države.

“Ove godine ćemo imati skoro 100 kilometara novih autoputeva i da sledeće godine planiramo izgradnju 324 kilometara autoputeva i brzih saobraćajnica, znam da će biti još dosta posla za NIS, odnosno da sagrade nove pumpe na tim saobraćajnicama” rekao je Vesić.

Benzinska stanica “Sokolići 2” ujedno je i jedan od osam objekata u mreži kompanije NIS na kojoj će biti omogućeno punjenje automobila na električni pogon što samo pokazuje da ova kompanija odgovara izazovima modernih tehnologija, ali i čuva životnu sredinu.

GZS/REPORTER