Grad Čačak ispunjava zahteve svojih građana. Žitelji 11 Mesnih zajednica dobijaobećane asfaltirane puteve, a radovi bi trebalo da budu završeni do kraja ove kalendarske godine. Pojedini meštani na puteve do svojih kuća čekali su i više od 40 godina.

„Ovo su posebna sredstva iz državne kase, a na zahtev Grada Čačka Vlada Republike Srbije, preko Minisatsrtva građevinarstva, saobraćaja i infreastrukture odobrila je početkom decembra 110 miliona dinara za asfaltiranje saobraćajnica na gradskom, a i na seoskom području. Radi se u 11 Mesnih zajedica, vremenski uslovi nam dozvoljavaju da ovog meseca radimo punom parom. Planirani su radovi, odnosno asfaltiranje i poslednje nedelje decembra u Donjoj Gorevnici, u Trbušanima, Beljini, kao i na putnim pravcima koji nisu završeni u prethodne tri nedelje. Radilo se i u Ježevici, u Ključu, u Kulinovcima, Ljubiću i drugim Mesnim zajednicama”, rekao je Miloš Stevanić, pomoćnik gradonačelnika za oblast mesne samouprave i infrastrukture
Ovo su novi asfaltni putevi koji se rade, dakle, nije u pitanju rekonstrukcija.

„U pitanju su novi asfaltni putevi, građani su više decenija gazili po makadamskim putevima i sada će konačno posle toliji godina moći da gaze asfalt. Neki su već pretjodne nedelje i dobili puteve, neki očekuju poslednju nedelju decembra, vreme ide na ruku, a radnici „Strbaga” vredno rade”, zaključio je Stevanić u razgovoru za Glas zapadne Srbije.

Reporter/Gzs