Svi rekordi su maltene oboreni, čini se da Novak Đoković više nema pravi izazov, ali srpski as i verovatno najbolji teniser u istoriji konstatno pronalazi motiv da osvaja još trofeja i da rekorde koje je postavio samo uveća.
Danas je u finalu Mastersa Pariza stradao Grigor Dimitrov i to sa maksimalnih 2:0 (6:4,)

Đoković je igrao baš onako kako treba, pametno i strpljivo, čekao je grešku rivala i svaku od njih je dočekao. Dimitrov se samouništio, pogotovo u sedmom gemu prvog seta, kada je pretrpeo brejk, a takvu prednost prvi reket sveta nije ispustio i došao je do početnog vođstva.
Drugi deo igre počeo je ujednačeno, a Novak je nastavio odlično da se brani, tako prepustivši Bugarinu da donosi odluke, da li će da napadne, da li da ode na mrežu, da li da odigra dijagonalu i paralelu… A upravo u tome Dimitrov nije dobar, kada je napeto i kada treba da prelomi uglavi da li da “pusti ruku” ili da igra po notama Đokovića.
Mnogo je grešio, Đoković se maltene nije oznojio na ovom susretu, u kojoj je inače ušao preumoran, ali bugarski teniser to nije dovoljno eksploatisao, te je pretpreo poraz.

Đoković je sada osvojio Masters u Parizu po sedmi put, ovo mu je generalno 40. Masters titula, a ukupno 97. u karijeri.

Euronews