Bajina Bašta – Na trinaest kilometara od Bajine Bašte u mestu Perućac na desnoj obali reke Drine, protiče reka Vrelo, jedno od omiljenih izletišta Bajnobaštanaca ali i mnogih turista koji se odluče da posete Perućac i Bajinu Baštu.

Reka Vrelo foto Reporter
„Reka Vrelo je jedna od najkraćih reka na čitavom evropskom kontinentu. Duga je svega 365 metara, zbog čega je neretko nazivaju i Godina. Njen izvor nalazi se u podnožjun Nacionalnog parka Tara, a nakon tih 365 metara uliva se u reku Drinu jednim predivnim vodopadom”, rekao je Ranko Radovanović, To Tara-Drina Bajina Bašta.

foto Reporter
Okružena zelenilom, uz njen tihi šum, reka Vrelo stvara ambijent koji odiše mirom i prirodnom harmonijom, te je idealno mesto za odmore sa decom.
„Ove godine smo zakasnili sa odlaskom na more, pa smo odllučili da obiđemo ovaj zapadni deo Srbije. Ovde u Bajinoj Bašti nam se najviše dopala priroda. Ima dosta izletišta na kojima ima prostora da se deca igraju, a tako je i ovde uz Vrelo. Reka je zaista previdvna”, kazao je Radunović Srdjan iz Rače kragujevačke koji je deo svog godišnjeg odmora odlučio da provede upravo u Bajinoj Bašti ali kako kaže nije se pokajao ni jednog trenutka.

Reka Vrelo redovno se nalazi na program školskih ekskurzija pa se neretko mogu videti kolone djaka koje šetaju od izvora jedne od najkraćih reka ne samo u Srbiji već u čitavoj Evropi, do njenog ušća sa velikom Drinom.

foto Reporter

Reporter