Tutin – Elektromreža u brojnim selima tutinske opštine biće obnovljena. U selu Detane biće urađena

nova trafostanica i niskonaponska mreža za to, i sela Godovo i Saš. Istovremeno, u Dolovu će biti zamenjeni dotrajali drveni stubovi. Meštane ovih sela obišli su Rasim Ljajić i predstavnici „Elektroprivrede”.

Rasim Ljajić i koordinator za distributivno područje Kraljevo Jovica Jevtić, danas su obišli najpre tutinski kraj gde su sa meštanima nekoliko tutinskih sela razgovarali o rešavanju gorućih problema.

Elektro mreža koja je u izuzetno lošem stanju otežava život, naročito zimi, kažu žitelji Dolova za Rtv Novi Pazar.

U ovom selu osamdesetih godina prošlog veka dobili su struju, u većem delu Dolova od tada datiraju i drveni stubovi oštećeni zubom vremena.

Nije retkost i da se sruše pričaju žitelji, pa selo danima ostane bez struje.

Zamena bagremovih stubova novim u značajnoj meri olakšala bi svakodnevni život ljudima tog kraja.

Nakon razgovora sa meštanima Rasim Ljajić i koordinator za distributivno područje Kraljevo Jovica Jevtić obećali su da će se odmah krenuti u realizaciju projekta rekonstrukcije mreže niskog napona, te da će stubovi biti zamenjeni.

Projekat koji će biti okončan do oktobra odvijaće se u dve faze.

U prvoj fazi, za koju je već urađen elaborat, biće zamenji najoštećeniji drveni stubovi i taj će posao biti završen u narednih mesec dana.

Novina je i što će stubovi biti dislocirani sa privatnih imanja i postavljeni pored puta kako bi mogli da služe i za rasvetu, a istovremeno kako bi se olakšao prilaz i njihovo održavanje.

 GZS/RTV Novi Pazar (Senada Kalić)/Reporter