Čačak – Grupa „Tromeđa” srpski je muzički sastav, koji izvodi krajišku narodnu muziku. Na Vidovdan na brdu Ljubiću održaće se velika narodna svetkovina „Carski i Tanaskovi dani” gde će se publici predstaviti narodnim melosom iz tog kraja koji bez sumnje ostavlja publiku bez daha.

Sastav je nastao 1989. godine u Kninu, na prostoru Severne Dalmacije. Izvođači su nezvanične krajiške himne „Nema raja bez rodnoga kraja”, pesme snimljene 1989. godine.

Spada među najstarije krajiške muzičke sastave. Ime je dobio po istoimenoj oblasti, koja predstavlja granično područje Bosne, odnosno Krajine (Bosanske Krajine), Dalmacije i Like. Sastav su formirali bivši članovi grupe Zvuci Tromeđe Jovica Pupovac, Željko Grujić, Dušan Pupovac i Mihailo Pupovac (kasnije im se priključio Petar Bura Mrše), skupa sa još nekoliko novih članova.

Svečanost na Ljubiću završiće se u subotu 29. juna, velikim koncertom krajiške narodne muzike i pevačke grupe „Tromeđa” koje faciniraju svojim glasom, narodnim pesmama, žalom za Krajnom i srpskim zemljama.

Inače, prvi muzički album Tromeđa je snimila 1989. godine. Posljednji album snimili su 2008. godine. Vođa sastava bio je Željko Grujić (poreklom iz sela Štikova kod Drniša),[4] koji je inače bio osnivač i vlasnik muzičke izdavačke kuće Nina trejd. Tokom karijere, Tromeđa je obišla gotovo celi prostor bivše Jugoslavije, kao i područje Zapadne Evrope, Severne Amerike i Australije. U periodu od 1989. do 2008. godine izdali su četiri autorska muzička albuma, te nekoliko kompilacija. Većina članova grupe bila je sa prostora Sjeverne Dalmacije (Knin, Drniš, Obrovac), a ostali članovi su bili iz susjednih krajeva (Glamoč i dr). Do početka rata na prostoru bivše Jugoslavije, snimili su jedan muzički album, za beogradski Jugodisk. Kasnije, dio članova napušta Tromeđu, te ostaje sastav čiju okosnicu čine Jovica Pupovac (odlazi 2000. godine i osniva Tromeđu №1) i Željko Grujić. Grupa je nastavila studijski rad 1998. godine, izdavši još nekoliko albuma. Pored studijskih aktivnosti, učestvuju na brojnim manifestacijama, koncertima i festivalim