Čačak – Voljom žreba na spuštanju zavese kada je u pitanju prvenstvo srpske lige Zapad sastaće se gradski rivali Polet i Borac 1926.

Srpskoligaš iz Ljubića je nominalno domaćin na ovoj utakmici koja će se zbog rekonstrukcije terena umesto na levoj igrati na desnoj obali Morave. Podatak koji bi mogao da znači da će čačanski ljubitelji fudbala prisustvovati lepoj fudbalskoj predstavi je da su oba kluba ostvarila svoje zacrtane ciljeve i da bez preteranog rezultatskog pritiska ulaze u ovaj meč.

„Zna se da je jako teško igrati pod moranjem pa smo priželjkivali da duel sa komšijama iz Ljubića nema rezultatski imperativ, jer smo ubedljivim trijumfom kolo pre kraja obezbedili plasma u viši rang. Polet je dobrim igrama i rezultatima posebno u prolećnom delu sezone pokazao da ima kvalitet koji ga i svrstava u vrh srpskoligaške tabele. Biće to svakako prilika da u gradskom duelu pred verujem brojnim gledaocima prikažemo dopadljiv fudbal i na jedan lep način se oprostimo od ovog ranga u kome smo proveli tri sezone”, rekao je trener Borca Darko Rakočević.

Utakmica poslednjeg 30.kola srpske lige Zapad između Poleta iz Ljubića i Borca 1926 se igra u subotu na Gradskom stadionu sa početkom u 17.30.

GZS