Penzioneri iz kategorije ‘samostalne delatnosti’, ​njih 110.489, dobili su penzije uvećane za 5,5 odsto, a za dva dana, 4. novembra, biće isplaćene veće penzije i za vojne i poljoprivredne penzionere, izjavio je ministar finansija Siniša Mali.

Mali je najavio da novo povećanje penzionere očekuje od Nove godine

“Potom će 10. novembra biti isplaćene uvećane penzije za penzionere koji pripadaju kategoriji ‘zaposleni’, a kojih je više od 1,3 miliona. To je još jedno ispunjeno obećanje, još jedna potvrda ispravnosti naše ekonomske politike i pokazatelj naše brige za najstarije. Pritom, penzionere uskoro, već od 1. januara 2024. godine, očekuje novo povećanje penzija od 14,8 odsto”, objavio je Mali na Instagramu.

Naveo je da ćemo tako stići do 390 evra prosečne penzije od januara, što je korak bliže ispunjenju najnovijeg postavljenog cilja da prosečna penzija u Srbiji 2027. godine bude 650 evra.

“Pored povećanja penzija, ne smemo zaboraviti ni da će svi penzioneri u Srbiji dobiti po 20.000 dinara novčane podrške 30. novembra. Želimo da podignemo kvalitet života naših najstarijih sugrađana i da im još jednom kažemo hvala za sve što su uradili za našu zemlju, i to je politika od koje nećemo i ne smemo odustati”, naglasio je Mali.

RTS