Stanovnici Trnave, Atenice i Kulinovaca, koji duže od mesec dana svakodnevno nemaju električnu energiju,

neretko i duže od 12 časova okupili su se jutros ispred zgrade Elektrodistribucije.

Oko 30 okupljenih meštana ovih čačanskih naselja bili su na sastanku sa direktorom EPS-a Čačak od koga su, kako kažu dobili obećanje da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti kako bi se ovaj problem koji traje duže od mesec dana rešio u najkraćem mogućem roku.

„Bili smo na sastanku sa direktorom i čitavom službom. Direktor je obećao i dao je termin za sledeću sredu da se skupimo, nas nekoliko, da vidimo šta je on do tada uradio, a obećao je da će uraditi ono što je do njega. Da će nabaviti neki materijal, da će obezbediti ljude da se to konačno uradi. Inače, sve vreme se govorilo da je to trebalo uraditi letos, kada je i bilo vreme za održavanje”, rekla je Radmila Živković, meštanka Trnave.

Kako su rekli okupljeni, na sastanku sa direktorom su saznali da je problem u dotrajalim instalacijama na dalekovodima, što je problem koji se ne može lako rešiti.

Dotrajali izolatori glavni problem

Inače, iz Elektrodistribucije Čačak kažu da su glavni problem izolatori, koji su od zapečene keramike i koji su davnih godina ugrađivani na području cele Srbije. Zbog atmosferskih prilika oni pucaju, a te pukotine su teško vidljive golim okom i tu zalazi voda. Bukvalno manja kiša čak i jača rosa navuče vlagu na taj deo koji dovodi do prekida električne energije.

REPORTER/GZS