Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali rekao je da je novac najmanji problem kada se razmišlja o ideji obaveznog služenja vojnog roka i on smatra da je to ideja “gde novac ne treba da se dovede u pitanje”.
“Zamislite samo za jednu lokalnu samoupravu, kada biste osposobili te kasarne, da li Negotin, Sombor, bilo koji drugi grad. Podiže lokalnu ekonomiju, podiže lokalni grad. ako uložimo u rekonstrukciju pojedinih kasarni, opet smo uložili u našu zemlju. Građevinska industrija dobija neki novac, zapošljavaju se ljudi, vraća se PDV ili bilo koji drugi porez u budžet”, izjavio je Mali u emisiji “Hit tvit” na TV Pink.

On je istakao da je jaka srpska vojska garant mira i slobode, i dodao da bi bilo neodgovorno u ovakvoj bezbednosnoj situaciji u svetu ne razmišljati o bezbednosti Srbije i jačanju Vojske Srbije.

“I mi danas ulažemo stostruko više nego pre samo 10, 15 godina i naša vojska je sto puta, ako ne i više, jača nego što je bila samo pre 10 godina.

Ako hoćemo da sačuvamo svoju samostalnost, svoju nezavisnost. A jasna je naša politika, mi nećemo da budemo deo nijedne druge vojne alijanse, hoćemo da naši avioni čuvaju naše nebo, hoćemo da naša vojska čuva teritoriju naše zemlje. Dakle, garant za to je jaka vojska”, poručio je Mali.

On je rekao da će o uvođenju vojnog roka biti otvorena rasprava, jer iz Vlade smatraju da bi bilo neodgovorno da se o tome ne razgovara otvoreno.

“Otvaramo raspravu, želimo da ukažemo na prednosti svega toga. Treba da jačamo osećaj da pripadamo Srbiji, kult zastave, kult himne”, naveo je Mali.

Tanjug/Reporter