Bajina Bašta – Dvadesetak kilometara udaljena od centra Bajine Bašte nalazi se Kapija Podrinja, vidikovac sa koga se prostire pogled na čitavu dolinu Drine, a mogu se videti I planinski vrhovi Republike Srpske.

foto Reporter Kapija Podrinja

„Ovo je vidikovac koji praktično obeležava ulazak u regiju Podrinja, značajne turističke regije čiji je centar sama Bajina Bašta. Ovaj vidikovac je nastao kao produkt realizacije jednog projekta u saradnji sa Turističkom organizacijom regije zapadne Srbije, a projekat je finansiralo Ministarstvo turizma. Uplanu je rekonstrukcija vidikovca, jer ga je zub vremena malo narušio, tako da ćemo u toku sledeće godine dobiti ovaj vidikovac u potpuno novom ruhu”, rekao je Obrad Pavlović iz TO Tara-Drina.

foto Reporter Obrad Pavlović TO Tara-Drina

Samo mesto na kome se nalazi vidikovac zove se Gmila Priseka, a najbliže selo jeste Zarožje, poznato po vampiru Savi Savanoviću I vodenici koja se u tom selu i danas nalazi.

foto Reporter tabla

„I selo Zarožje i vidikovac Kapija Podrinja se nalazi uz magistralni putu između Valjeva I Bajine Bašte, tako da je vidikovac apsolutno pristupačan I zbog te činjenice jedan od najposećenijih. Ono što se vidi, a najbliže je jesu prelepi pejzaži bajnobaštanskih sela, dok se malo dalje mogu videti vrhovi planina Republike Srpske”, istakao je Pavlović.

foto Reporter vidikovac

„Mi nismo dosta dugo bili, još od ekskurzije u osnovnoj školi, tako da 15 godina nismo bili na tari pa smo odlučili da je obiđemo. A ovaj vidikovac vidimo prvi put I čini nam se jako lepo. Mogao bi neki restorančić da se napravi. Ali sve u svemu jako lepo. Pogled je lep I ako ništa drugo, može se stati, napraviti odmor 15, 20 minuta”, rekao je Aleksandar Kovinčić, turista iz Šida.

foto Reporter Aleksandar Kovinčić turista

Reporter