Čajetina – Sunčano i toplo vreme ovih dana iskoristili su i planinari koji su u organizaciji PD Tornik Čajetina na čelu sa Markom Džambasovićem našli na kanjonu Krvavca, rečice koja se uliva u Uvac , na jugozapadnoj strani planine Zlatibor. Lepo vreme izmamilo je i nezvane goste, poput zmija,koje su svojom pojavom u januaru ipak iznenadile iskusne planinare.

„Zmija u kanjonu ima tokom cele godine i ovaj kanjon je među nama planinarima poznat po tome , ali zaista nismo očekivali da ih ima u januaru, kada je vreme njihove hibernacije. Svi smo planinari sa dugogodišnjim iskustvom i prvi put smo videli ovoliko zmija u januaru”, kaže Ljiljana Vasić, članica PD Bukulja Aranđelovac.

Foto: PD Tornik, Čajetina

Pored poskoka, koji su ovog januara izmileli u kanjonu Krvavca, Ljiljana Vasić kao planinarski vodič nije iznenađena ni šarkama koje su ovih dana izmilele kad im vreme nije.

Foto: PD Tornik, Čajetina

„Planinarski sam vodič i nisam iznenađena zmijama na Ostrvici gde je veliki broj legla ovih gmizavaca, ali svakako jesam poskocima u januaru, kao i šarkama kojih ovih dana itekako ima u predelu Sirogojna”, dodaje Vasić

GZS/ Reporter