Fondacija „Braća Karić” poznata po svojim humanitarnim aktivnostima nesebično od osnivanja pomaže sve one kojima je pomoć neophodna.

Tako su i prilikom posete Pećkoj Patrijaršiji na praznik Pokrov Presvete Bogorodice, osnivači Fondacije Braća Karić, Milanka Karić i Olivera Karić- Nedeljković posetile i Osnovnu školu „Radoš Tošić” u Osojanima – opština Istok.
Različitim akcijama, kontinuirano već godinama, Fondacija „Braća Karić” pomaže škole i decu na Kosovu i Metohiji.

Školi „Radoš Tošić” u opštini Istok koja leži u istoimenoj Osojanskoj dolini početkom godine obezbeđen je mini bus koji je bio neophodan za svakodnevno funkcionisanje dece. Ovom donacijom Fondacije Braća Karić omogućeno je osnovcima da iz okolnih sela i udaljenih mesta olakšano putuju do škole. Time je ne samo pojednostavljena organizacija dolaska i odlaska u školu nego je i roditeljima smanjena briga i bojazan za sigurnost dece.
Prilikom ove posete mališanima su uručeni poklon paketi sa školskim priborom i slatkišima koji su ih veoma obradovali i koji će im omogućiti bolje i lepše školske dane. Priredivši topao, iskren i srdačan prijem delegaciji, direktor škole Milan Kovačević, se sa svojim učenicima zahvalio u ime svih roditelja, nastavnika kao i stanovnika ove opštine i uputio reči divljenja za gest nesebičnog davanja i dobrih namera u ovom teškom i nedaćama bremenitom trenutku.

Fondacija „Braća Karić” će i sa ostalim članicama Upravnog odbora kao i sa pojedinačnim aktivnostima osnivača i ubuduće planirati nove akcije, kojima će nastaviti da pomaže obrazovanje, rad i školovanje naše dece na Kosovu i Metohiji.

GZS/REPORTER