“Zahvalan sam što sam u poziciji u kojoj sam trenutno. I dalje se osećam mlado kada je reč o mom telu. Osvojio sam tri od četiri gren slema i dokle god sam favorit na turnirima neću razmišljati o povlačenju” , poručio je najbolji teniser sveta Novak Đoković uoči starta Mastersa u Parizu.

“Gledajući istoriju neki teniseri su smatrali da je najbolje povući se kad si na vrhu, drugi su se penzionisali kada su shvatili da ne mogu više da osvajaju najveće turnire i da gube od mlađih momaka. Ja više pripadam drugoj grupi, dokle god sam glavni kandidat za osvajanje slemova i najvećih turnira u ovo sportu, neću ga napustiti. Naravno, pod uslovom da se ne desi nešto drugo što će dovesti do gubitka motivacije. To trenutno nije slučaj”, istakao je Đoković na konferenciji za medije.

On je ponovio da mu je velika motivacija zlato na Olimpijskim igrama jer ima samo bronzu iz Pekinga 2008. godine. “Sledeće godine su Olimpijske igre. Zaista želim da ostvarim dobar rezultat na njima, da predstavljam svoju zemlju. Dejvis kup je takođe nešto što me inspiriše”, zaključio je Đoković.

Tanjug/REPORTER